Christina von Bülow < Tilbage 
Det Ragnar I Min Stad      
DET REGNAR I MIN STAD er blevet skabt i et årelangt projekt drevet af både kærlighed og vilje sat i gang af et brev. Et brev, der rummede et ønske og en opfordring og endte med at knytte Christina von Bülow yderligere til den svenske kultur, hun er fascineret og inspireret af. Christina von Bülow er som altsaxofonist gennem sin 30 år lange karriere hyldet for sit lyriske og melodiske spil. Hun er bl.a. inspireret af Stan Getz og Lee Konitz, javist, men også af svensk jazz. Som f.eks. Lars Gullin (brts) og Jan Allan (tp), som medvirkede på Christina’s debut-album i 1994. Hans tone betog hende og inspirationen udmøntede sig bl.a. i Vise i februar som årtier senere skulle blive en af de 14 sange på dette album, nu med svensk tekst af Åke Grandell, der døde i 2015. Grandell var et engageret menneske, der gjorde en indsats for at holde den finlands-svenske kultur i live og bl.a. var aktiv som radiovært. På svensk. Og så skrev han. Fire digtsamlinger blev det til, mens hundredvis af maskinskrevne ark endte hos familien i Grankulla. Eller Kauniainen, som den hedder på finsk. Åke Grandell’s datter, lod siden den danske musiker farens tekster gå i gennem. Christina havde set enkelte af dem før, nemlig da Åke Grandell i 1996 skrev til hende. Han havde hørt Vise i februar, og melodien havde ramt ham. Han havde sat ord til, og sendte et forslag: ”Ville det ikke være noget for dig at skrive musik til det her?” Mødet med hans tekster gik direkte i hjertet og det blev klart for Christina at skulle sangene give mening, skulle de fortolkes af en moden mand. Hendes tanke faldt straks på Claes Janson, årgang 1947, en folkekær og højt skattet stemme i Sverige igennem mere end 50 år som jazz, blues og visesanger. Med sine fraseringer, betoninger og farvningen af sin stemme kan han give et ord en særlig betydning, der ikke er tænkt, men følt. Han er en historiefortæller. Christina havde ikke tidligere arbejdet med at forene ord og melodi, men digtene viste vejen. I foråret mødtes hele holdet i København: Sønnen Pelle von Bülow (g), Steen Rasmussen (p), Daniel Franck (b) og Frands Rifbjerg (d). Og projektet begaves ikke kun af Claes Janson’s mørke røst. I enkelte sange lægger den feterede svensk-skotske Emily McEwan også lys og blød stemme til. Alle medvirkende forstod hendes intentioner og bidrog med en dedikation, der løftede niveauet og gjorde indspilningen til magi.
Claes Janson, Emily McEwan (voc), Christina von Bülow (as, fl), Steen Rasmussen (p), Pelle von Bülow (g), Daniel Franck (b), Frands Rifbjerg (d).
Doftvind / Sliter en gråtlåt ur mitt hår / Havsmorgon / Ordafärd / Sommarlängtan / Det regnar i min stad / I februari / Sonett om förgängligheten / Förbön / Summer wishes / Skimmerschal / Sommarsorg / När den egnaste dör / Bra Så?

Normal pris:  159,50
Medlems pris:  149,50

   
 
EAN:  663993221427
Label:  Stunt
Prod. varenr.:  STUCD 22142